Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2016 20:05 - Нещо, което няма да ми омръзне да повтарям
Автор: vladostoy Категория: Политика   
Прочетен: 808 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 29.07.2016 20:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 (по повод на една нагледна информация)

image

Когато чуете или прочетете някой някъде да говори или пише (след края на ХІХ в. и до ден днешен) за демокрация, дори това да са личности придобили ореола на авторитет от последна инстанция, да знаете, че това са слова или на визионер (подобен на марксистите; както комунизмът, така и демокрацията са желан, но чисто хипотетичен хоризонт), или на тъпак, или на долнопробен (платен) манипулатор.


Как са възможни партиите, как са възможни публичният и медийният живот на партиите и на "политиците", без наличието на пари, на много пари?

Нееднократно съм писал, че ако не от самото начало, то поне от края на ХІХ в. "демокрацията" е чиста форма на плутокрация - власт на парите.


Не че няма изход от това положение, но, първо, трябва да уври главата на "демоса", който постоянно хленчи, че е преебан (като се прави, че не знае, че който плаща, той поръчва музиката) и, второ, ако или след като му уври главата, да се захване сам със собствени средства да си създава партии и да създава средства и механизми за тяхното публично и медийно представяне.


Ако искаш да имаш политическо представителство, създай си го сам. Ако не си го създадеш сам, друг ще го създаде от твое име, но за лична негова изгода. Capisci
 ;-)
;-);-)



Гласувай:
3



1. batogo - !!!:)))
31.07.2016 09:02
Парите са кръвта на живота и в тях няма нищо лошо. Те могат да правят и чудеса и мерзости, но това зависи от качествата и духовните ценности на хората, които ги притежават и боравят с тях, а не от самите пари. Когато демосът достигне ниво на съзнание, което да му помага да избира за свои водачи хора с духовни добродетели и творчески качества, хора почтени и уважаващи себе си, които да го водят по добрия път на истината, а не слепци, които да го навират в блатото, от което са се пръкнали, тогава може да се говори за демокрация. С примитиви демокрация няма как да се случи. –:)))
цитирай
2. staler - аи сега да не изпадаме в утопии. . . . . ...
01.08.2016 23:24
аи сега да не изпадаме в утопии.....как си представяш--- група граждани стигат до консенсус и събират лични пари с които създават полит.партия.....те не могат да си съберат парите в входа за общите сметки.....решението е държавата и само тя да има право да финансира политич.структури,като се изработят правила,даващи шанс на всички значими такива/както съществуващи така и нововъзникнали,при съответни адекватни критерии/..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vladostoy
Категория: Политика
Прочетен: 300866
Постинги: 235
Коментари: 390
Гласове: 391
Блогрол
1. Архивите на БКП
2. Банките, политиците, специалните служби
3. Българският проблем
4. ВИП клиентите на ДДС мафията
5. ДОКЛАД НА КОМИСИЯТА ДО ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И ДО СЪВЕТА Паметта за престъпленията, извършени от тоталитарните режими в Европа
6. Здравната реформа
7. Цената на нашия вот
8. Защо липсва българската приказка за комунизма?
9. България все още няма доктрина за националния въпрос
10. Българската енергийна "политика"
11. Проблемът е системата
12. Ноам Чомски за общественото образование
13. Българите скоро ще си намерят нов "надеждоносец"
14. Състоянието на нещата
15. Как се харчат държавни пари
16. Върхът на айсберга
17. Прелестите на социализма
18. Властта трепери да не се събудят гражданите
19. Доброто в страната на тарикатите и продажниците
20. Властта: най-големият престъпник в България
21. Архитектите на ЕС не са целели това да бъде демокрация