Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2017 10:24 - Още веднъж за реформата на политическата система (най-важната реформа)
Автор: vladostoy Категория: Политика   
Прочетен: 692 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Само реформа на цялата политическа система е решението (излизане от кризата - преди всичко политическа - в която днес се намираме): и преди всичко реформа на представителността, на начина, по който се формира представителността. Днес ни се казва, че представителната демокрация е форма на държавно управление чрез упълномощени (избирани от хората, представляващи хората) лица и толкоз. Представителността не може да се свежда до един единствен акт: изборът. Представителността трябва да е жива обратна връзка (в реално време) между упълномощител и упълномощен. Упълномощителят ("демосът") трябва да има ЗАКОНОВОТО ПРАВО да контролира, да влияе върху дейността на упълномощения (политици и партии). Непрекъсната и ЗАКОНОВО ИЗИСКУЕМА прозрачност на дейността на упълномощения: постоянен отчет, лични (и на партиите, и на отделните политици) интернет страници за свършеното. ЗАКОНОВА САНКЦИЯ за тези, които не вършат това, за което са избрани. Кой би назначил във фирмата си някой, който не върши това, за което е назначен или върши каквото му скимне? Е, ние ги "назначаваме" (но не можем да ги "уволним" преди следващия избор, а на следващия избор картинката е пак същата) тези паразити, нямаме никакъв контрол върху дейността им и се чудим защо не вървят нещата. Нещата не вървят, защото в момента представителността е един непробиваем щит между хората и политическата система: щит, който позволява напълно безконтролно и безметежно живуркане на политиците и партиите. Това трябва радикално да бъде променено.



Гласувай:
2



1. mao13 - Обитаването в паралелна реалност е смешно !
23.02.2017 11:10
Каква "реформа", на каква "политическа система", когато европейския Бангладеш - България е ЕВРО-ОКУПАЦИОНЕН РАЙХСКОМИСАРИАТ на АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ ГЕРМАНСКИ ЕСсср.
Без ДЪРЖАВНОСТ, без НАЦИОНАЛЕН СУВЕРЕНИТЕТ, без РАБОТЕЩИ ИНСТИТУЦИИ, без БЪДЕЩЕ, подлаган на БРУТАЛЕН социално-икономически, културен, здравен, образователен и политически ЕВРО-ГЕНОЦИД, нагъл ЕВРО-ГРАБЕЖ и ЕВРО-ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ и ПОДМЯНА българското население с ИСЛЯМСКИ БАЩИБОЗУЦИ дирижирано от Берлин и Брюксел.
Първо БИВШАТА ДЪРЖАВА България трябва да възстанови държавността си и националния си СУВЕРЕНИТЕТ и чак тогава може да се реформират остатъците от България.
На Територията НЯМА такова животинче, като "политическа система", а има едно ЕВРО-ОКУПАЦИОННО ЕЖЕДНЕВИЕ диктувано от Берлин и Брюксел и от НАЕТАТА от тях ТУЗЕМНА АНТИ-БЪЛГАРСКА ОКУПАЦИОННА АДМИНИСТРАЦИЯ.
А "демосът" е ПОДМЕНЕН от покорни български ЕВРО-УНТЕРМЕНШИ, доволни, че им позволяват да доставят на евро-метрополията ЕВТИНИ ПРОСТИТУТКИ, ЕВТИНА ПРИСЛУГА и ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА.
цитирай
2. vladostoy - :-) Вижте тук мои по-стари постинги ...
23.02.2017 11:27
:-) Вижте тук мои по-стари постинги за ЕС... Вкратце: аз съм за обединена Европа, но този (по същество банкерско-корпоративен) ЕС, с този Лисабонски договор хич не ми е по вкуса. Ново конфедеративно обединение на европейските държави е необходимо. Но не се отказвам от идеята си за първостепенната важност на реформата на политическата система. И тук, и там е едно и също. Кой и как контролира ЕП, кой и как контролира ЕК? Никой!
цитирай
3. vencivaleri1951 - Да влезе Маркс!:|)
24.02.2017 08:19
vladostoy написа:
:-) Вижте тук мои по-стари постинги за ЕС... Вкратце: аз съм за обединена Европа, но този (по същество банкерско-корпоративен) ЕС, с този Лисабонски договор хич не ми е по вкуса. Ново конфедеративно обединение на европейските държави е необходимо. Но не се отказвам от идеята си за първостепенната важност на реформата на политическата система. И тук, и там е едно и също. Кой и как контролира ЕП, кой и как контролира ЕК? Никой!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vladostoy
Категория: Политика
Прочетен: 300842
Постинги: 235
Коментари: 390
Гласове: 391
Блогрол
1. Архивите на БКП
2. Банките, политиците, специалните служби
3. Българският проблем
4. ВИП клиентите на ДДС мафията
5. ДОКЛАД НА КОМИСИЯТА ДО ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И ДО СЪВЕТА Паметта за престъпленията, извършени от тоталитарните режими в Европа
6. Здравната реформа
7. Цената на нашия вот
8. Защо липсва българската приказка за комунизма?
9. България все още няма доктрина за националния въпрос
10. Българската енергийна "политика"
11. Проблемът е системата
12. Ноам Чомски за общественото образование
13. Българите скоро ще си намерят нов "надеждоносец"
14. Състоянието на нещата
15. Как се харчат държавни пари
16. Върхът на айсберга
17. Прелестите на социализма
18. Властта трепери да не се събудят гражданите
19. Доброто в страната на тарикатите и продажниците
20. Властта: най-големият престъпник в България
21. Архитектите на ЕС не са целели това да бъде демокрация