Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2013 14:12 - ЗАЩО ОТКРАДНАХА ПРОТЕСТА? ЗА ДА ПРОДЪЛЖАТ КРАЖБИТЕ!
Автор: vladostoy Категория: Политика   
Прочетен: 687 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 17.03.2013 14:30


http://offnews.bg/index.php/172057/protestat-se-razdeli-na-dve-obnovena-v-11-20-ch 

Някак си удобно (за властта) в исканията на "протестиращите" не фигурира първопричината за катастрофата на България и за унизителната мизерия на нейните граждани: грабежът, безогледните и ненаситни кражби на държавни пари, които са единственият мотив на наличната политическа глутница да се бори за властта.

Как се лекува едно заболяване? Нека да вземем за пример заболяването „скарлатина”. Лечението има за цел да премахне пъпките (видимите симптоми на заболяването) като унищожи бактерията „бета-хемолитичен стрептокок” (първопричината на заболяването).

Всичко, което този протест, превърнат от внедрените в него „лидери”-активисти в един про-статуквото спектакъл - най-безогледно и подло възползвал се от искреното недоволство на хората - се опитва да излекува, са пъпките (следствието), а не бактерията "бета-хемолитичен стрептокок" (първопричината), породила страданието на организма (държавата и хората).

И цената на тока, и всички безобразия в енергетиката, и ниските доходи, и калпавото здравеопазване, и неизгодните договори и концесии, всичко... и неработещата съдебна система: всичко това се случва и е обусловено по причина на непрекъснатото, безогледно и мащабно крадене на държавни пари. За това, обаче, самоназначилите се за "лидери" на протестите мълчат.

Спасението на България ще стане факт, когато бъде отстранена възможността (фиксирана в сегашните закони и наредби, и в съществуващите управленски практики) да се крадат държавни пари и когато бъде отрязана ръката (сегашният политико-управленски октопод), която краде.

Това може да стане по един единствен начин: чрез радикална промяна на политическия модел. Първа стъпка към тази цел е изхвърлянето на всички партии (и техните несменяеми активисти) на „прехода”, до една активни участници в грабежа и в кражбите, от политическата сцена.

За момента това е невъзможно. Новите избори на пожар бяха насрочени, само и само да няма време да се появят нови политически фигури и партии. Сценарият е статуквото да се възпроизведе като бъде направено едно формално козметично префасониране на неизменната му същност. 

Ако искаме да я има България и да заживеем в едно по-справедливо и по-богато общество, протестите трябва да продължат – като внимателно се отстраняват от тях подозрително бъбривите активисти – докато сегашната политическа „класа” не бъде принудена сама да слезе от трона на властта.

Има протестиращи, има промяна. Няма протестиращи, няма промяна. Да се разчита, че властта сама ще реформира себе си в ущърб на собствените си грабителски интереси е наивно. Само масов, организиран, целенасочен (промяна на политическия модел) и продължителен протест може да доведе до истинска промяна.

Протестът може и трябва да издигне свои искания, но тяхната реализация (промяна на законите, на Конституцията и на управленските практики) може да стане единствено в Народното събрание и чрез решенията и действията на правителството. Тоест, за да постигнат своите цели протестиращите не бива да се ограничават в исканията си единствено до учредяването на гражданско представителство в различните управленски звена. Те трябва да създадат свои партии, които да участват в изработването на законодателната рамка на новия политически модел и в избора на правителството, което ще прилага новите закони.

Без политическо представителство, т.е. без нови политически партии, гласът на хората, на протестиращите, ще остане глас в пустиня.

http://www.eurochicago.com/2013/03/balgarskoto-obshtestvo-otdavna-e-razdeleno-na-kradyashti-i-gledashti-bezutchastno/ 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vladostoy
Категория: Политика
Прочетен: 301434
Постинги: 235
Коментари: 390
Гласове: 391
Блогрол
1. Архивите на БКП
2. Банките, политиците, специалните служби
3. Българският проблем
4. ВИП клиентите на ДДС мафията
5. ДОКЛАД НА КОМИСИЯТА ДО ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И ДО СЪВЕТА Паметта за престъпленията, извършени от тоталитарните режими в Европа
6. Здравната реформа
7. Цената на нашия вот
8. Защо липсва българската приказка за комунизма?
9. България все още няма доктрина за националния въпрос
10. Българската енергийна "политика"
11. Проблемът е системата
12. Ноам Чомски за общественото образование
13. Българите скоро ще си намерят нов "надеждоносец"
14. Състоянието на нещата
15. Как се харчат държавни пари
16. Върхът на айсберга
17. Прелестите на социализма
18. Властта трепери да не се събудят гражданите
19. Доброто в страната на тарикатите и продажниците
20. Властта: най-големият престъпник в България
21. Архитектите на ЕС не са целели това да бъде демокрация